De Stiep Educatief


Home

armelui.jpg
verweg.jpg
De laatste hand.jpg
Ditispashetbegin.jpg
omslag Op reis En dan.jpg
Emma.jpg
Heldin2017.jpg
Maghetietsjemeerzijn.jpg
mooistekus.jpg
Nogeenkeer.jpg
schaduw.jpg
Boekjetoekomst.jpg
bosgraf.jpg
degeur.jpg
voorkant Erika.jpg.png
duifikhebje.jpg
voorkant Lekker soepje.jpg
voorkant Eet een boek.jpg
« »

Welkom op onze website. Graag nodigen wij u uit een kijkje te nemen via de navigatieknoppen bovenin en links onder Ons Aanbod naar alle boeken en andere materialen. 

De Stiep Educatief is een uitgeverij voor weinig ervaren lezers. Bij ons vindt u een ruime keus aan lees- en lesmateriaal voor alle mensen die houden van makkelijke, leuke, spannende, ontroerende boeken.
 
We maken lezen aantrekkelijk door
  • eenvoudig te lezen boeken uit te geven
  • in veel verschillende genres
  • humor, spanning, geschiedenis, liefdes-, levens- en beeldverhalen
Wij wensen u veel leesplezier en een veel inspirerende momenten tijdens het lezen met deelnemers. 

 

Eerste liefde in de Boekenweek

9 t/m 18 april

Schrijvers geven woorden aan de eerste liefde, aan dat warme gevoel, aan de verwarring, aan de ontreddering als het mis gaat. Ook wij willen graag met onze lezers woorden geven aan hun eerste liefde in leesbare taal. Door verhalen over het thema geef je iemand de kans om mee te leven met anderen in hun gevoel van verlangen en onmacht. Door in je groep te lezen kom je in gesprek met elkaar. 

Verliefd! En dan… 

Dit boek met vier fijne verhalen ligt klaar voor jullie groepen.
Twee verhalen zijn niveau A1 en twee op niveau A2.
Voorin staan gesprekstips met natuurlijk aandacht voor het verbeelden van de tekst, het belangrijkste ingrediënt voor belevend lezen. In de leesgroep in Oss hebben ze de verhalen samen gelezen. Dit is wat ze vinden.

Mooi om te lezen
Het boekje leest makkelijk. De deelnemers zeggen dat ze wel veel nieuwe woorden tegenkomen, maar dat de inhoud van de verhalen wel duidelijk is. Iemand zegt: “Soms lijkt een verhaal op het echte leven van mensen”. Dan is het extra mooi om te lezen natuurlijk.

Bestellen? Klik hier.

Tip:
Extra leesondersteuning voor taalcursisten of uitspraakondersteuning? Lees dan mee met het verhaal Vlinders in het ziekenhuis uit het boek op Netnieuws.

Mijn eerste liefde

Deze bundel en de podcast zijn gemaakt door leerlingen van De Esborg, een praktijkschool in Roden samen met hun docente Dita de Wit. Rony en Sharif lezen het verhaal over Sam allebei voor. Het verhaal geeft ruimte voor eigen beelden. Is de ik-persoon een jongen of een meisje? En hoe zit dat met Sam? Of doet dat er eigenlijk niet toe?

In de podcast worden vragen gesteld. Wie denk jij dat Sam is? Hoe denk jij dat Sam eruit ziet? En heb je een idee hoe het verhaal verder zal gaan? Bedenk samen of alleen hoe het verhaal afloopt. Aan jou de keus.

Schrijf, teken of neem je verhaal op met je telefoon en stuur het via de mail naar Dita. Wie weet wordt jouw verhaal een nieuwe Uit eigen pen!Veel lees- luisterplezier en schrijfplezier met je cursisten
Om te bestellen klik hier

Ton, een getalenteerde doorzetter

In deze nieuwe glossy speelt Ton Frederiks de hoofdrol. Hij is ex-laaggeletterde, oud-taalambassadeur en vertelt over zijn leven, hoe hij moeilijke situaties slim aanpakte. Lezen was voor Ton geen hobby, hij vond het moeilijk en had genoeg andere leuke dingen te doen. Voor vrienden en collega’s hield Ton verborgen dat hij niet goed kon lezen. Dat was niet altijd een gemakkelijke weg.
Ton wil zijn verhaal graag met anderen delen. Hij wil mensen moed inspreken en hen inspireren om ook hun talenten te gebruiken en het beste uit zichzelf te halen. Je hebt lezen en schrijven nodig.

De Ton: Ook voor jou?

De Ton is voor beleidsmakers, buurtwerkers en andere professionals en vrijwilligers die te maken hebben met laaggeletterdheid, maar vooral voor de laaggeletterden zelf. Naast de hoofdpersoon Ton komen ook andere ervaringsdeskundigen aan het woord.

De Ton is voor alle niveaus. Moeilijke teksten worden gemakkelijker leesbaar voor beginnende lezers door de gemarkeerde woorden en bieden oriëntatie op de tekst voordat ze gaan lezen.
Meer didactische tips zijn te vinden in Aan de slag met De Ton.
Andere teksten zijn mee te lezen op Netnieuws, de gratis site met voorleeshulp en interactiemogelijkheden.
Tips voor werving en toeleiding staan in Over de drempel met De Ton.


 
De Ton - los tijdschrift    €4,50

10-100 ex.   -  €4,00 per stuk
100-200 ex. -  €3,50 per stuk
200-300 ex. -  €3,00 per stuk
Meer dan 300 ex. - €2,00 per stuk 

Opmerking: Als je meerdere exemplaren bestelt via de bestelknop, zie je niet de kortingsprijs. Op de factuur houden we wel rekening met de korting.

Tip: Misschien kun je samen met een ander Taalhuis of andere bibliotheek of collega’s bestellen.

 

Lekker meeleven met een podcast

We hebben podcasts bij verschillende boeken. Op 4 mei is er weer veel aandacht om de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog te herdenken. Op 5 mei vieren we 76 jaar vrijheid. 
Luister naar het verhaal van van Jans en Martha die in de oorlog proberen samen hun leven te leiden. Het hele verhaal kun je lezen in Mijn hart, voor altijd van jou.

Of luister naar een van de andere verhalen.
Uit De mooiste kus het verhaal van Kees Venema over die kus.

Uit Dromen, durven, doen
het verhaal van Piet die zijn vader moest helpen in het bedrijf het verhaal van het meisje Tjakkie dat niet verder mocht leren als dochter van een arbeider. 

Vloeiend meelezen met Netnieuws 

Op Netnieuws staan ook allerlei verhalen met opdrachten. Deelnemers aan taalactiviteiten kunnen meelezen met de teksten en je kunt samen de tekst en de opdrachten bespreken.
Login bij Netnieuws. Je kunt je gratis registreren als je nog nooit hebt ingelogd. Je krijgt dan een mail met een bevestiging. Kies de rubriek Boek en vind alle verhalen. Onder andere de verhalen uit Blaffende agent en andere bijzondere verhalen. Kies daarvoor de rubriek Anders. 

Verliefd! En dan...

Korte verhalen
02 MAA 2022
€ 8,50
Verliefd! En dan...
Liefde kost niets om te krijgen,
maar is onbetaalbaar als je het hebt.
Kees van Kooten

Een eerste liefde overspoelt je met gevoel en verlangen. Voor het eerst voel je vlinders in je buik en de vonken springen over. Je denkt dat dit voor altijd is. Maar als je vader in de weg staat? Of de leeftijd? Of de oorlog?
De verhalen in dit boek geven woorden aan de eerste liefde. En aan de pijn als het voorbij is. Liefde  kost niets om te krijgen, maar is onbetaalbaar als je het mag houden.

Dromen, durven, doen

Korte verhalen
08 OKT 2020
€ 8,50
Dromen, durven, doen

Dromen, durven, doen
over leven in andere tijden

Leef mee met Piet die zijn vader moest helpen in het bedrijf of met het meisje Tjakkie dat niet verder mocht leren als dochter van een arbeider. Klik op de naam om samen naar de podcasts te luisteren over Piet en Tjakkie
Maak kennis met het stripverhaal Afke’s tiental. Of ervaar de wereld van Anna. Hard werken, voor weinig geld. Of lees over Semmier die zijn vrienden helpt. Ook al pakt dat slecht voor hemzelf uit.
Kijk naar de foto met de snoekduik van voetballer Beb Bakhuys. Wat een bal was dat in 1934. En dat terwijl hij er bijna niet was geweest!

 Wie wat bewaart ...

Korte verhalen
04 NOV 2019
€ 8,50
Wie wat bewaart ...
Zes afgeronde verhalen over mensen die oude kleding of lappen weggeven en zelf ook veranderen.
Dit boek sluit aan bij Nederland leest ... over duurzaamheid.
Kies uit humor, spanning, leven en liefde of beleef met elkaar het samenlees-verhaal.

De verhalen varieren van niveau Op weg naar 1F tot en met F1.
Kies en lees de verhalen met je deelnemers.

Een lekker soepje en een kopje thee

Korte verhalen
06 MEI 2019
€ 8,50
Een lekker soepje en een kopje thee

Tien fragmenten uit boeken waarin het gaat over (schoon)ouders en kinderen.

Verhalen waar je als lezer om moet lachen, 
misschien een traantje om laat, 
waar je van griezelt, 
waarover je je verbaast.

Eet een boek

Korte verhalen
23 OKT 2018
€ 7,50
Eet een boek
Lezen over eten?

Tien fragmenten uit boeken waarin eten een bijzondere rol speelt.
Lees, proef, ruik en leef mee met de smaak van de verhalen!
Kies uit een keuzemenu van romantiek, spanning, humor
en een verhaal over vroeger.

Lees smakelijk!

We stimuleren volwassenen tot leesplezier.

Want alleen als lezen leuk is, wil je meer lezen.

Elke meter maakt je beter!


Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Schrijf je hier in