De Stiep Educatief


Home

armelui.jpg
verweg.jpg
Ditispashetbegin.jpg
omslag Op reis En dan.jpg
Emma.jpg
Maghetietsjemeerzijn.jpg
Nogeenkeer.jpg
bosgraf.jpg
voorkant Erika.jpg.png
Inhetspoor.jpg
duifikhebje.jpg
Moeders_def.jpg
voorkantUEProod.jpg
voorkant Lekker soepje.jpg
voorkant Eet een boek.jpg
voorkant.jpg
Verleifd_omslag.jpg
« »

Welkom op onze website. Graag nodigen wij u uit een kijkje te nemen via de navigatieknoppen bovenin en links onder Ons Aanbod naar alle boeken en andere materialen. 

De Stiep Educatief is een uitgeverij voor weinig ervaren lezers. Bij ons vindt u een ruime keus aan lees- en lesmateriaal voor alle mensen die houden van makkelijke, leuke, spannende, ontroerende boeken.
 
We maken lezen aantrekkelijk door
  • eenvoudig te lezen boeken uit te geven
  • in veel verschillende genres
  • humor, spanning, geschiedenis, liefdes-, levens- en beeldverhalen
Wij wensen u veel leesplezier en een veel inspirerende momenten tijdens het lezen met deelnemers. 

Taalheldin Gea: Dit boek moest ik schrijven.

Gea Mulder, Taalambassadeur van ABC Drenthe, schreef eind vorig jaar het boek

Waarom ik, een verhaal over pesten. Het verhaal over Jasmijn werd een heftig verhaal, want pesten is heftig, wist Gea uit eigen ervaring. Ze kon uit veel situaties en herinneringen putten, maar het verhaal is geen autobiografie. Gea heeft een talent om te creëren, ook met taal. En dat is super knap als je 8 jaar geleden je aanmeldde voor een lees- en schrijfclub.

Gefeliciteerd Gea, Je hebt de moed gehad een heftig boek te schrijven en het thema pesten bespreekbaar te maken.Op 7 mei stond ambassadeur René Karst voor je deur om te vertellen dat je Taalheld van Drenthe bent geworden.
Luister naar Gea

We hopen dat we die prettige samenwerking voort zullen zetten in het nieuwe jaar.
Een bijzonder woord van dank richten we aan Praktijkschool De Esborg. Zij zorgen al twee jaar voor de verwerking en bezorging van uw bestellingen en voor mooie verhalen in de Uit eigen pen-reeks. 

Mooie wensen voor 2024 en een hartelijke groet van de medewerkers van De Stiep Educatief,
Ria van Adrichem, Itie van den Berg, Monique Oechies en Leonie van de Wetering

 

Waarom ik?

   

Jasmijn zit in de derde klas van het voortgezet onderwijs.
Vanaf de eerste klas wordt ze al gepest.
Waarom ik?, denkt ze als de pesters achter haar aan fietsen en haar van de fiets trekken.
De dag voor de vakantie zegt Kim dat ze helemaal niet mee wil doen met de pesters.
‘Kom’, zegt ze. ‘Dan gaan we lekker samen chillen in het bos.’
Dat klinkt Jasmijn heerlijk in de oren.
Maar dan loopt het verschrikkelijk mis.

Gea Mulder (links op de foto) is vroeger ook gepest. Daarom heeft ze dit verhaal bedacht en geschreven. Bregje van de Belt maakte de illustraties. Gea wil anderen laten zien hoe pesten een leven kan verwoesten. Het is een heftig verhaal over een sterke jonge vrouw, die haar leven weer oppakt met steun van haar ouders en vrienden.

In november verdiepten de taalambassadeurs in Drenthe zich in de rol van pesten.
Taalambassadeur Marchien: ‘Ik ken heel veel mensen die gepest zijn vroeger. Ik zelf ook als meisje. Pesten belemmert je in je ontwikkeling van zelfvertrouwen maar ook in het leren.’ Ook Taalheld van Nederland 2023 Dennis vertelt over gepest worden op school in het filmpje van de Taalheldenprijs. klik hier

Meer lezen over de dag met de Taalambassadeurs? Klik hier.
Bestellen?

Wil je zelf een ervaring delen?

Bel met telefoonnummer 0900-0101 van Slachtofferhulp Nederland. Zij zeggen: Je mag ons je verhaal vertellen. Ook anoniem. Samen kijken we wat je nu nodig hebt. Je bent niet alleen: wij helpen je verder.

Lekker meeleven met een podcast

We hebben podcasts bij verschillende boeken. Op 4 mei is er elk jaar veel aandacht om de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog te herdenken. Op 5 mei vieren we  onze vrijheid. 
Luister naar het verhaal van van Jans en Martha die in de oorlog proberen samen hun leven te leiden. Het hele verhaal kun je lezen in Mijn hart, voor altijd van jou.

Of luister naar een van de andere verhalen.
Uit De mooiste kus het verhaal van Kees Venema over die kus.

Uit Dromen, durven, doen
het verhaal van Piet die zijn vader moest helpen in het bedrijf het verhaal van het meisje Tjakkie dat niet verder mocht leren als dochter van een arbeider. 

Vloeiend meelezen met Netnieuws 

Op Netnieuws staan ook allerlei verhalen met opdrachten. Deelnemers aan taalactiviteiten kunnen meelezen met de teksten en je kunt samen de tekst en de opdrachten bespreken.
Login bij Netnieuws. Je kunt je gratis registreren als je nog nooit hebt ingelogd. Je krijgt dan een mail met een bevestiging. Kies de rubriek Boek en vind alle verhalen. Onder andere de verhalen uit Blaffende agent en andere bijzondere verhalen. Kies daarvoor de rubriek Anders. 

Dromen, durven, doen

Korte verhalen
08 OKT 2020
Dromen, durven, doen

Dromen, durven, doen
over leven in andere tijden

Leef mee met Piet die zijn vader moest helpen in het bedrijf of met het meisje Tjakkie dat niet verder mocht leren als dochter van een arbeider. Klik op de naam om samen naar de podcasts te luisteren over Piet en Tjakkie
Maak kennis met het stripverhaal Afke’s tiental. Of ervaar de wereld van Anna. Hard werken, voor weinig geld. Of lees over Semmier die zijn vrienden helpt. Ook al pakt dat slecht voor hemzelf uit.
Kijk naar de foto met de snoekduik van voetballer Beb Bakhuys. Wat een bal was dat in 1934. En dat terwijl hij er bijna niet was geweest!

 

Lees de verhalen en geniet van het leven in die andere wereld. Vertel elkaar verhalen over jouw leven vroeger, want ieder mens heeft een eigen geschiedenis, waarin altijd een groot verhaal te vinden is.

Nederland leest ook voor aarzelende lezers

Het Bondgenootschap voor een Geletterd Drenthe omarmt het idee dat ook aarzelende lezers een boek moeten kunnen krijgen. De bundel Dromen, durven, doen kwam er en alle partners werden gestimuleerd om de zeven korte verhalen gratis beschikbaar te stellen voor volwassenen die geen dikke boeken lezen.

Drenthe breed

De Taalhuizen van Emmen, Aa en Hunze, Midden Drenthe, Westerveld en Coevorden gaven de bundel aan de Taalvrijwilligers. Zij gaan ermee aan de slag met de mensen die ze begeleiden. De bibliotheek van Assen gaf de kinderen van een school het boek Dwars door de storm mee en de ouders de bundel met daarin een fragment uit Dwars door de storm. Kinderen en ouders kunnen samen luisteren naar de podcast bij het verhaal en samen lezen en vooral samen over het verhaal praten.

De Taalambassadeurs van ABC Drenthe kregen het boek uitgereikt om mee te kunnen praten en de leesclub van de bibliotheek Hoogeveen kreeg het mee om samen te lezen. Ook zij kunnen luisteren naar een podcast.
Eric van Oosterhout, voorzitter van het Bondgenootschap voor een Geletterd Drenthe en burgemeester van Emmen vertelt in dit filmpje waarom de bundel Dromen, durven, doen zo belangrijk is. Zijn eigen favoriete verhaal? Als voetballiefhebber is dat natuurlijk De bal van Beb!

Praten over dromen en daden

Voorin de bundel staan allerlei tips om over de verhalen in gesprek te komen. Laat ons weten hoe je in je groep met de tips of de verhalen hebt gewerkt. We stellen 5 gratis boeken naar keuze beschikbaar voor de inzenders van de ervaringen in de groep.

Vloeiend meelezen met Netnieuws

Netnieuws besteedt ook aandacht aan Nederland leest. De aflevering Geen gewoon grasveld meer gaat over Piet uit Het zwijgen van Maria Zachea. Deelnemers aan taalactiviteiten kunnen meelezen met de tekst en opdrachten doen. Login bij Netnieuws. Je kunt je gratis registreren als je nog nooit hebt ingelogd. De tekst zonder opdrachten is ook hier te vinden.  

Bestel de bundel Dromen, durven, doen tot 14 december met korting:
1 exemplaar voor € 7,50, vanaf 10 stuks € 6,50 per stuk; vanaf 20 stuks € 5 per stuk.
Na november kost het boekje € 8,50

Opmerking: Als je meerdere exemplaren bestelt via de bestelknop, zie je niet de kortingsprijs.
Op de factuur houden we wel rekening met de korting.We stimuleren volwassenen tot leesplezier.

Want alleen als lezen leuk is, wil je meer lezen.

Elke meter maakt je beter!


Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Schrijf je hier in