De Stiep Educatief


Home

armelui.jpg
verweg.jpg
De laatste hand.jpg
Ditispashetbegin.jpg
omslag Op reis En dan.jpg
Emma.jpg
Heldin2017.jpg
Maghetietsjemeerzijn.jpg
mooistekus.jpg
Nogeenkeer.jpg
schaduw.jpg
Boekjetoekomst.jpg
bosgraf.jpg
degeur.jpg
voorkant Erika.jpg.png
duifikhebje.jpg
voorkant Lekker soepje.jpg
voorkant Eet een boek.jpg
« »

Welkom op onze website. Graag nodigen wij u uit een kijkje te nemen via de navigatieknoppen bovenin en links onder Ons Aanbod naar alle boeken en andere materialen. 

De Stiep Educatief is een uitgeverij voor weinig ervaren lezers. Bij ons vindt u een ruime keus aan lees- en lesmateriaal voor alle mensen die houden van makkelijke, leuke, spannende, ontroerende boeken.
 
We maken lezen aantrekkelijk door
  • eenvoudig te lezen boeken uit te geven
  • in veel verschillende genres
  • humor, spanning, geschiedenis, liefdes-, levens- en beeldverhalen
Wij wensen u veel leesplezier en een veel inspirerende momenten tijdens het lezen met deelnemers. 

 

Eerste liefde in de Boekenweek

9 t/m 18 april

Schrijvers geven woorden aan de eerste liefde, aan dat warme gevoel, aan de verwarring, aan de ontreddering als het mis gaat. Ook wij willen graag met onze lezers woorden geven aan hun eerste liefde in leesbare taal. Door verhalen over het thema geef je iemand de kans om mee te leven met anderen in hun gevoel van verlangen en onmacht. Door in je groep te lezen kom je in gesprek met elkaar. 

Verliefd! En dan… 

Dit boek met vier fijne verhalen ligt klaar voor jullie groepen.
Twee verhalen zijn niveau A1 en twee op niveau A2.
Voorin staan gesprekstips met natuurlijk aandacht voor het verbeelden van de tekst, het belangrijkste ingrediënt voor belevend lezen. In de leesgroep in Oss hebben ze de verhalen samen gelezen. Dit is wat ze vinden.

Mooi om te lezen
Het boekje leest makkelijk. De deelnemers zeggen dat ze wel veel nieuwe woorden tegenkomen, maar dat de inhoud van de verhalen wel duidelijk is. Iemand zegt: “Soms lijkt een verhaal op het echte leven van mensen”. Dan is het extra mooi om te lezen natuurlijk.

Bestellen? Klik hier.

Tip:
Extra leesondersteuning voor taalcursisten of uitspraakondersteuning? Lees dan mee met het verhaal Vlinders in het ziekenhuis uit het boek op Netnieuws.

Mijn eerste liefde

Deze bundel en de podcast zijn gemaakt door leerlingen van De Esborg, een praktijkschool in Roden samen met hun docente Dita de Wit. Rony en Sharif lezen het verhaal over Sam allebei voor. Het verhaal geeft ruimte voor eigen beelden. Is de ik-persoon een jongen of een meisje? En hoe zit dat met Sam? Of doet dat er eigenlijk niet toe?

In de podcast worden vragen gesteld. Wie denk jij dat Sam is? Hoe denk jij dat Sam eruit ziet? En heb je een idee hoe het verhaal verder zal gaan? Bedenk samen of alleen hoe het verhaal afloopt. Aan jou de keus.

Schrijf, teken of neem je verhaal op met je telefoon en stuur het via de mail naar Dita. Wie weet wordt jouw verhaal een nieuwe Uit eigen pen!Veel lees- luisterplezier en schrijfplezier met je cursisten
Om te bestellen klik hier

Ton, een getalenteerde doorzetter

In deze nieuwe glossy speelt Ton Frederiks de hoofdrol. Hij is ex-laaggeletterde, oud-taalambassadeur en vertelt over zijn leven, hoe hij moeilijke situaties slim aanpakte. Lezen was voor Ton geen hobby, hij vond het moeilijk en had genoeg andere leuke dingen te doen. Voor vrienden en collega’s hield Ton verborgen dat hij niet goed kon lezen. Dat was niet altijd een gemakkelijke weg.
Ton wil zijn verhaal graag met anderen delen. Hij wil mensen moed inspreken en hen inspireren om ook hun talenten te gebruiken en het beste uit zichzelf te halen. Je hebt lezen en schrijven nodig.

De Ton: Ook voor jou?

De Ton is voor beleidsmakers, buurtwerkers en andere professionals en vrijwilligers die te maken hebben met laaggeletterdheid, maar vooral voor de laaggeletterden zelf. Naast de hoofdpersoon Ton komen ook andere ervaringsdeskundigen aan het woord.

De Ton is voor alle niveaus. Moeilijke teksten worden gemakkelijker leesbaar voor beginnende lezers door de gemarkeerde woorden en bieden oriëntatie op de tekst voordat ze gaan lezen.
Meer didactische tips zijn te vinden in Aan de slag met De Ton.
Andere teksten zijn mee te lezen op Netnieuws, de gratis site met voorleeshulp en interactiemogelijkheden.
Tips voor werving en toeleiding staan in Over de drempel met De Ton.


 
De Ton - los tijdschrift    €4,50

10-100 ex.   -  €4,00 per stuk
100-200 ex. -  €3,50 per stuk
200-300 ex. -  €3,00 per stuk
Meer dan 300 ex. - €2,00 per stuk 

Opmerking: Als je meerdere exemplaren bestelt via de bestelknop, zie je niet de kortingsprijs. Op de factuur houden we wel rekening met de korting.

Tip: Misschien kun je samen met een ander Taalhuis of andere bibliotheek of collega’s bestellen.

 

Lekker meeleven met een podcast

We hebben podcasts bij verschillende boeken. Op 4 mei is er weer veel aandacht om de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog te herdenken. Op 5 mei vieren we 76 jaar vrijheid. 
Luister naar het verhaal van van Jans en Martha die in de oorlog proberen samen hun leven te leiden. Het hele verhaal kun je lezen in Mijn hart, voor altijd van jou.

Of luister naar een van de andere verhalen.
Uit De mooiste kus het verhaal van Kees Venema over die kus.

Uit Dromen, durven, doen
het verhaal van Piet die zijn vader moest helpen in het bedrijf het verhaal van het meisje Tjakkie dat niet verder mocht leren als dochter van een arbeider. 

Vloeiend meelezen met Netnieuws 

Op Netnieuws staan ook allerlei verhalen met opdrachten. Deelnemers aan taalactiviteiten kunnen meelezen met de teksten en je kunt samen de tekst en de opdrachten bespreken.
Login bij Netnieuws. Je kunt je gratis registreren als je nog nooit hebt ingelogd. Je krijgt dan een mail met een bevestiging. Kies de rubriek Boek en vind alle verhalen. Onder andere de verhalen uit Blaffende agent en andere bijzondere verhalen. Kies daarvoor de rubriek Anders. 

Dromen, durven, doen

Korte verhalen
08 OKT 2020
Dromen, durven, doen

Dromen, durven, doen
over leven in andere tijden

Leef mee met Piet die zijn vader moest helpen in het bedrijf of met het meisje Tjakkie dat niet verder mocht leren als dochter van een arbeider. Klik op de naam om samen naar de podcasts te luisteren over Piet en Tjakkie
Maak kennis met het stripverhaal Afke’s tiental. Of ervaar de wereld van Anna. Hard werken, voor weinig geld. Of lees over Semmier die zijn vrienden helpt. Ook al pakt dat slecht voor hemzelf uit.
Kijk naar de foto met de snoekduik van voetballer Beb Bakhuys. Wat een bal was dat in 1934. En dat terwijl hij er bijna niet was geweest!

 

Lees de verhalen en geniet van het leven in die andere wereld. Vertel elkaar verhalen over jouw leven vroeger, want ieder mens heeft een eigen geschiedenis, waarin altijd een groot verhaal te vinden is.

Nederland leest ook voor aarzelende lezers

Het Bondgenootschap voor een Geletterd Drenthe omarmt het idee dat ook aarzelende lezers een boek moeten kunnen krijgen. De bundel Dromen, durven, doen kwam er en alle partners werden gestimuleerd om de zeven korte verhalen gratis beschikbaar te stellen voor volwassenen die geen dikke boeken lezen.

Drenthe breed

De Taalhuizen van Emmen, Aa en Hunze, Midden Drenthe, Westerveld en Coevorden gaven de bundel aan de Taalvrijwilligers. Zij gaan ermee aan de slag met de mensen die ze begeleiden. De bibliotheek van Assen gaf de kinderen van een school het boek Dwars door de storm mee en de ouders de bundel met daarin een fragment uit Dwars door de storm. Kinderen en ouders kunnen samen luisteren naar de podcast bij het verhaal en samen lezen en vooral samen over het verhaal praten.

De Taalambassadeurs van ABC Drenthe kregen het boek uitgereikt om mee te kunnen praten en de leesclub van de bibliotheek Hoogeveen kreeg het mee om samen te lezen. Ook zij kunnen luisteren naar een podcast.
Eric van Oosterhout, voorzitter van het Bondgenootschap voor een Geletterd Drenthe en burgemeester van Emmen vertelt in dit filmpje waarom de bundel Dromen, durven, doen zo belangrijk is. Zijn eigen favoriete verhaal? Als voetballiefhebber is dat natuurlijk De bal van Beb!

Praten over dromen en daden

Voorin de bundel staan allerlei tips om over de verhalen in gesprek te komen. Laat ons weten hoe je in je groep met de tips of de verhalen hebt gewerkt. We stellen 5 gratis boeken naar keuze beschikbaar voor de inzenders van de ervaringen in de groep.

Vloeiend meelezen met Netnieuws

Netnieuws besteedt ook aandacht aan Nederland leest. De aflevering Geen gewoon grasveld meer gaat over Piet uit Het zwijgen van Maria Zachea. Deelnemers aan taalactiviteiten kunnen meelezen met de tekst en opdrachten doen. Login bij Netnieuws. Je kunt je gratis registreren als je nog nooit hebt ingelogd. De tekst zonder opdrachten is ook hier te vinden.  

Bestel de bundel Dromen, durven, doen tot 14 december met korting:
1 exemplaar voor € 7,50, vanaf 10 stuks € 6,50 per stuk; vanaf 20 stuks € 5 per stuk.
Na november kost het boekje € 8,50

Opmerking: Als je meerdere exemplaren bestelt via de bestelknop, zie je niet de kortingsprijs.
Op de factuur houden we wel rekening met de korting.We stimuleren volwassenen tot leesplezier.

Want alleen als lezen leuk is, wil je meer lezen.

Elke meter maakt je beter!


Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Schrijf je hier in