De Stiep Educatief


Puzzels

Zomerpuzzels

Puzzels
21 OKT 2017
€ 3,00
Zomerpuzzels
Geef uw deelnemers een puzzelboekje mee voor in de zomervakantie of laat ze een puzzelboekje ophalen bij het Taalhuis. Daag hen uit om creatief met taal te oefenen in de zomervakantie. Zo kunnen ze ook zonder les op een leuke manier taal en woordenschat onderhouden. Wat is een mooiere opwarmer voor de reguliere taalbegeleiding na de vakantie? 
En weet u, dat door te puzzelen creativiteit toeneemt en ook het oplossingsgericht denken?

We maken de zomerpuzzels al vanaf 2014. De nieuwe serie van 2024 ligt klaar!

Puzzel Feestdagen

Puzzels
30 NOV 2023
€ 3,00
Puzzel Feestdagen
Dit jaar een puzzelboek vol met puzzels over gezond èn lekker eten om mee te geven in de kerstvakantie.

Onze puzzels zijn elk jaar weer een succes om als cadeautje te geven met Sinterklaas of voor de kerst. Een gevarieerde verzameling puzzels in verschillende vormen, maar altijd met een talige en thematische invalshoek. Zodat de puzzels niet alleen fijn zijn om te maken, maar ook echt bijdragen aan het vergroten van de woordenschat.

Puzzel Mee - woordzoekers

Puzzels
05 DEC 2022
€ 3,00
Puzzel Mee - woordzoekers

Een puzzelboek vol met woordzoekers.

Op verzoek van begeleiders en deelnemers hebben wij een bundel gemaakt met allemaal woordzoekers. Verschillende vormen, maar altijd met een talige en thematische invalshoek. Zodat de puzzels niet alleen fijn zijn om te maken, maar ook echt bijdragen aan het vergroten van de woordenschat en gaan over spellingseigenaardigheden zoals bijvoorbeeld Engelse woorden die je schrijft met een y maar die je uitspreekt als een ie. Puzzels stimuleren de creativiteit en deelnemers ervaren dat bezig zijn met taal ook leuk kan zijn en niet alleen maar moeilijk.

Voor elk wat wils

In het boekje staan een variatie aan puzzels wat betreft inhoud en moeilijkheidsgraad. Het handige A5-formaat kan makkelijk mee in de tas en past in een envelop om te versturen.
Bestel nu deze speciale bundel Puzzel Mee!- woordzoekers.

Puzzel 2021 uit! Op naar 2022

Puzzels
02 DEC 2021
€ 3,00
Puzzel 2021 uit! Op naar 2022

Puzzel mee het jaar uit! 

Ook dit jaar een puzzelboek om met plezier terug te kijken op het oude jaar en vol verwachting uit te zien naar het jaar 2022.
Corona houdt ons nog steeds in de greep. Het aantal ontwikkel/leermomenten van de deelnemers was minimaal dit jaar. Wilt u uw deelnemers aan het einde van dit jaar een extra taalimpuls geven en verwennen met een puzzelboekje? Wij leveren daar graag onze bijdrage aan.

Puzzels zijn een prachtig geschenk,

want puzzels dagen de deelnemers uit. Ze activeren de hersenen en leveren een bijdrage aan uitbreiding van de woordenschat en creativiteit. Dus geef ze dit boekje als eindejaarsgeschenk om in de vakantie toch actief met taal bezig te zijn. In dit puzzelboekje weer een variatie aan thema’s en aan puzzels qua vorm en moeilijkheidsgraad. Deze handige oppepper in A5-formaat kan ook makkelijk mee in de tas of in een envelop om te versturen.

Puzzelboek 2020

Puzzels
08 DEC 2020
€ 3,00
Puzzelboek 2020

De puzzelthema’s van 2020

Vogels tellen, Valentijn, klappen voor de zorg, aprilgrap, liefde in oorlog, sportkind, schoon strand, de wolf, zon in september, gezond eten, gered in Izmir, coronawoorden, klein geluk.

Elke maand heeft een verhaal in de vorm van een puzzel. We hebben vooral gekozen voor verhalen met een glimlach.

Eet je mee?

Puzzels
23 OKT 2018
€ 3,00
Eet je mee?

Eet je mee? is geïnspireerd door het thema van Nederland leest 2018: voeding.
De puzzels zijn geselecteerd op basis van dit thema waardoor u in Eet je mee? 15 puzzels vindt over allerlei aspecten van voeding.

Deelnemers beleven veel plezier aan onze puzzels, dus geef je deelnemers een puzzelboekje met 15 puzzels op handig A5-formaat. Zo zijn ze creatief bezig met taal over eten en bouwen ze aan hun woordenschat.

Puzzel mee!

Puzzels
02 OKT 2017
€ 60,00
Puzzel mee!
Ria van Adrichem, Itie van den Berg en
Leonie van de Wetering

Waarom puzzels?
Veel cursisten vinden puzzels leuk. Ook docenten vinden puzzels leuk, want puzzels zijn een middel om op een speelse manier te oefenen met diverse taalaspecten en om de variatie in werkvormen te vergroten.