De Stiep Educatief


Vakantie

De vakantie van Leo en Dini

Vakantie
02 NOV 2017

De vakantie van Leo en Dini

Wij gaan ieder jaar naar dezelfde plek. En dat is in het plaatsje Vorden. Dat vinden wij een uniek plekje. Het heet de Grasplas. Het is een boerderijcamping met dieren en een zwemgelegenheid. Dus uniek.
En wat wij fijn vinden is om ieder jaar andere mensen te ontmoeten en daar dan een leuke vakantie mee te houden. We doen met elkaar: zaklopen, vissen, fietsen en zwemmen. Noem het maar op, de gekste dingen. We houden een pannenkoekendag voor de kinderen en er staan vuurkorven. 's Avonds maken we een vuurkorf aan. Dan zie je bij iedere tent of caravan een vuurtje en dat is zo mooi bij het schemerlicht. Ook zie je de trein van Dieren naar Winterswijk voorbij gaan in de spiegel van het water. Heel leuk dus. Nou, dit is onze vakantie wel.

De groeten van Dini Vink

Kaarten in de vakantie

Vakantie
02 NOV 2017

Kaarten in de vakantie

Wat doe ik in de vakantie? De kippen en de vissen voeren van de werkster. En een blokhut bouwen. En een dagje uit naar de Apenheul in Apeldoorn. En heel veel kaarten met mijn vrouw. En een keer uit eten gaan. Dat is voor mij de vakantie.

Gerard Corbet

Vakantie in huis

Vakantie
02 NOV 2017

Vakantie in huis

Ik ga nooit op vakantie.
Waar ik woon, daar is het zo'n mooie omgeving. Ik heb een hele grote tuin. Het huis staat op 52 are, dus ik heb werk zat om de deur.
Want ik ga dagelijks naar mijn werk.
Als ik 3 weken vakantie heb, dan ga ik mijn slaapkamers behangen en schilderen. Want als je het laat doen, is het vrij kostbaar.
En zo vul ik mijn vakantie in.

Johan Elzinga

Vakantie met kameraden

Vakantie
02 NOV 2017

Vakantie met kameraden

Ik heb in het jaar ongeveer 4 weken vakantie. Met Hemelvaartsdag gaan we met 5 kameraden naar een grote stad. Dit jaar zijn we in Antwerpen geweest. Het weer was goed en de terrasjes waren gezellig. Daar hebben we verschillende dingen gedaan, bijvoorbeeld naar de dierentuin of een rondrit door de stad of haven maken. En verschillende biertjes geproefd.
In de grote vakantie blijf ik eerst een paar dagen thuis om wat te gaan knutselen, wat te doen aan mijn hobby's, de tuin en de vogels. Als het goed weer is, gaan we met de motor weg. Meestal met ons tweeën. De rest van de kameraden heeft geen rijbewijs. Dan gaan we lange tochten maken of rondtrekken langs de route die we uitgestippeld hebben. Dan gaan we bezienswaardigheden bekijken. En als het slecht weer is, gaan we met de auto weg. Met de kerstdagen en nieuwjaar ben ik ook vrij, maar dan doe ik niets. Dan rust ik uit van het kerst- of nieuwjaarsdiner. 
Dat was mijn vakantie.

Dik Fokkert

Vakantie in Spanje

Vakantie
02 NOV 2017

Vakantie in Spanje

Elk jaar ging ik naar Spanje, naar mijn moeder toe met mijn man en onze vier kinderen.
Mijn man was gek van Spanje. Hij was Nederlander en ikzelf ben Spaanse, dus gingen we naar Spanje met vakantie, en dat was altijd erg gezellig.
Helaas is mijn man 15 jaar geleden overleden en daarna ging ik met de kinderen naar Spanje. En ook naar Zeeland.
Toen de kinderen groter werden, ging ik alleen naar mijn moeder toe om haar te helpen en mijn zus. Mijn moeder woonde bij mijn zus thuis, want mijn moeder was bijna blind. Dus ging ik er elk jaar naar toe. Met mijn zus ging ik elke dag 8 kilometer hardlopen langs het strand. Wij vonden het erg gezellig, samen met mijn zwager en kinderen. Mijn moeder is nu 2 jaar overleden. Ze was 95 jaar, maar ik mis haar nog steeds.
Nu iets vrolijks! Vorig jaar ben ik met een vriendin naar Spanje met vakantie gegaan en hebben wij veel gezien. Het was echt mooi.
Ik hou veel van wandelen in de natuur, een museum bezichtigen en alles wat met geschiedenis te maken heeft. Dus dat doe ik graag in mijn vakantie. Maar ook op een terras zitten (met een sorbetijs).

Petri Cornelissen- Jimenez

Feest

Vakantie
02 NOV 2017

Feest

Hallo Renee,
Gefeliciteerd met je verjaardag.
Ik wens je veel bezoek.
Maar jammer: ik kan niet komen.
Ben op vakantie.
Tot ziens.
Veel plezier.

De groeten van Essaoui

Naar Marokko

Vakantie
02 NOV 2017

Naar Marokko

Ik ga 5 juli op vakantie naar Marokko.
Wij gaan naar onze familie.
Wij gaan ook naar het strand, samen met mijn gezin.
Ook gaan wij naar de hoofdstad Rabat, gezellig naar de stad.
Spulletjes kopen, zoals Marokaanse traditie kleding, schoenen.
Dat doen wij de laatste week van de vakantie.

Cherifa

Met de boot

Vakantie
02 NOV 2017

Met de boot

Ik ga met de boot op vakantie.
Ik ga naar Spanje met de boot.
Mooi weer en zon in Spanje.
Varen op de boot.

Cor

Bank regelen voor vakantie

Vakantie
02 NOV 2017

Bank regelen voor vakantie

Ik heb een brief geschreven naar de Postbank.
Om mijn rekeningen te veranderen.
Naar de Rabobank.
Om dat te doen moet je er veel aan doen.
Moet je veel brieven schrijven.
Om dat te veranderen.
Fijne vakantie.

André

Dagje uit

Vakantie
02 NOV 2017

Dagje uit

Ik ga een dagje uit naar de markt, veel dingen kopen.
Ook de stad in en wat eten.
Om vijf uur weer naar huis, en gezellige dag gehad.
Tot volgend jaar.

Jackie


Pagina 1 2