De Stiep Educatief


Home

armelui.jpg
verweg.jpg
De laatste hand.jpg
Ditispashetbegin.jpg
omslag Op reis En dan.jpg
Emma.jpg
Heldin2017.jpg
Maghetietsjemeerzijn.jpg
mooistekus.jpg
Nogeenkeer.jpg
schaduw.jpg
Boekjetoekomst.jpg
bosgraf.jpg
degeur.jpg
voorkant Erika.jpg.png
duifikhebje.jpg
voorkant Lekker soepje.jpg
voorkant Eet een boek.jpg
« »

Welkom op onze website. Graag nodigen wij u uit een kijkje te nemen via de navigatieknoppen bovenin en links onder Ons Aanbod naar alle boeken en andere materialen. 

De Stiep Educatief is een uitgeverij voor weinig ervaren lezers. Bij ons vindt u een ruime keus aan lees- en lesmateriaal voor alle mensen die houden van makkelijke, leuke, spannende, ontroerende boeken.
 
We maken lezen aantrekkelijk door
  • eenvoudig te lezen boeken uit te geven
  • in veel verschillende genres
  • humor, spanning, geschiedenis, liefdes-, levens- en beeldverhalen
Wij wensen u veel leesplezier en een veel inspirerende momenten tijdens het lezen met deelnemers.
 

Dromen

durven

doen

Nederland leest: Alle lezers kunnen meedoen!

Het thema van Nederland Leest in november 2020 is: Kleine geschiedenis, grote verhalen. Boeken laten de verhalen van vroeger leven.

Leeservaring van Marchien, taalambassadeur: 'Door het lezen van het boek Arme lui over Amsterdamse weeskinderen die in een soort gevangenis terecht kwamen aan de andere kant van Nederland, bleek ik  mooie gesprekken met mijn schoonvader te kunnen voeren. Hij wist heel veel over het pauperparadijs van vroeger. Ik had nu de goede vragen.'

Dromen, durven, doen

Bibliotheken geven het boek Het zwijgen van Maria Zachea aan alle volwassen leden cadeau, jongeren van 10-14 jaar krijgen Dwars door de storm
 
  Wij vinden het belangrijk dat ook de doelgroep die lezen lastig vindt mee kan doen. Daarom staan in de bundel Dromen, durven, doen bewerkte fragmenten uit beide boeken. 

De lezers kunnen meeleven met Piet die zijn vader moest helpen in het bedrijf of met het meisje Tjakkie dat niet verder mocht leren als dochter van een arbeider. 
Ervaar samen de kracht van beide personen en praat erover.
Geef de deelnemers aan lees- en taalactiviteiten ook een boekje cadeau.
Bestel de bundel Dromen, durven, doen in oktober of november en pak de korting:
1 exemplaar voor € 7,50, 20 exemplaren - € 5 per stuk
Na november kost het boekje € 8,50
In het boekje kun je ook kennismaken met het stripverhaal Afke’s tiental. 
Andere verhalen gaan over Anna die droomt van een eigen boerderij, over het eerste huis van Semmier die negen jaar in een asielzoekerscentrum woonde en over de snoekduik van voetballer Beb Bakhuys, die er bijna niet geweest zou zijn.

Praten over dromen en daden

Voorin de bundel staan allerlei tips om over de verhalen in gesprek te komen. Laat ons weten hoe je in je groep met de tips of de verhalen hebt gewerkt. We stellen 5 gratis boeken naar keuze beschikbaar voor de inzenders van de ervaringen in de groep.

Idee?

Vraag voor je Taalhuis vier exemplaren van Het zwijgen van Maria Zachea en Dwars door de storm aan. Marchien wilde na het dunne boek Arme lui ook het dikke boek over het Pauperparadijs lezen. Misschien zijn er deelnemers die het aandurven en meer willen weten over Piet en zijn familie of over Tjakkie, haar gezin en haar Moluks vriendje.

Nog meer verhalen over vroeger?

         
Kies uit onze verhalen over vroeger. Waar wil je naartoe reizen? 
Naar het leven van Jans en Martha in de Tweede Wereldoorlog? Naar het leven aan zee in Scheveningen 1954? Naar Veenhuizen waar Teunis en Cato leven rond 1850? Naar het leven op de boerderij waar een varken geslacht wordt? Of naar een veel verder verleden? Naar de wereld in de prehistorie? 

Lees de verhalen en geniet van het leven in die andere wereld. Vertel elkaar verhalen over jouw leven vroeger, want ieder mens heeft een eigen geschiedenis, waarin altijd een groot verhaal te vinden is.

 

Wie wat bewaart ...

Korte verhalen
04 NOV 2019
Wie wat bewaart ...
Zes afgeronde verhalen over mensen die oude kleding of lappen weggeven en zelf ook veranderen.
Dit boek sluit aan bij Nederland leest ... over duurzaamheid.
Kies uit humor, spanning, leven en liefde of beleef met elkaar het samenlees-verhaal.

De verhalen varieren van niveau Op weg naar 1F tot en met F1.
Kies en lees de verhalen met je deelnemers.

Achterin het boek staan tips voor leesbeleving en bespreekpunten over duurzaamheid. Die punten brengen het gesprek op gang tussen lezers onderling, maar ook tussen lezers en taalcoaches of taaldocenten. De tips over leesbeleving zorgen voor het delen van ervaringen over leesplezier.

Laat jij ons weten hoe je met de verhalen gewerkt hebt en wat je cursisten ervan vonden? Dan maak je kans op een gratis uitgave van De Stiep. We stellen 10 leesboeken beschikbaar voor praktijkervaringen. Ons motto: een boek is pas een goed boek als weinig ervaren lezers er in willen blijven lezen.
Stuur je reactie naar info@stiep-educatief.nlWe stimuleren volwassenen tot leesplezier.

Want alleen als lezen leuk is, wil je meer lezen.

Elke meter maakt je beter!


Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Schrijf je hier in