De Stiep Educatief


Het leven geschreven

Het leven geschreven 2

Het leven geschreven
16 NOV 2017

Het leven geschreven

Ik ben geboren en getogen in Grolloo. Mijn vader en moeder hadden een hele grote boerderij in Grolloo. Ons gezin bestond uit zes kinderen, waarvan 4 zonen en 2 dochters.

Het was altijd hard werken van 's morgens vroeg tot 's avonds laat. 
We hadden een gemengd bedrijf. Er waren koeien, schapen, varkens en paarden. Mijn moeder zorgde voor de varkens. Toen wij veertien jaar waren, moesten wij helpen op de boerderij. We verbouwden aardappels, maar ook waterknollen en suikerbiet.

Maar na het werken was er ook nog tijd voor een spelletje of uitgaan met vrienden en vriendinnen. We zaten op voetballen, dan moest je overal heen voor competitie. 
Na het uitgaan vertelde iedereen zijn verhaal, want we hadden allemaal wel wat leuks beleefd.

Op een avond vroegen mijn vader en moeder wie de boerderij wilde overnemen. Toen werd het even stil in de kamer, want niemand wou het overnemen. Veel hadden al een baantje en ik was nog te jong. Mijn vader zei toen dat hij alleen ook niet verder wilde. Er kwam een boeldag en alles werd onder de hamer verkocht.

Mijn vader vond weer werk bij het Waterschap in Rolde. Daar heeft hij nog vier jaar gewerkt, toen zijn ze verhuisd naar een bejaardenwoning in Rolde.

Lucas Oosting uit Hijken

Download

Pagina terug