De Stiep Educatief


Donkere dagen

Kerst voor alleenstaande mensen

Donkere dagen
15 NOV 2017

Kerst voor alleenstaande mensen

Kerstmis brengt normaal vreugde in het leven. Daarom is dit een verhaal voor mensen die eenzaam zijn met de kerstdagen. 
Het is bijna eind november. De dagen worden korter, het is vroeg donker. Bij sommige mensen staat de kerstboom al. Diversen hebben de cadeaus voor de kerst al gekocht. De winkels hebben het verschrikkelijk druk en zijn kleurrijk versierd.
Maar bij één man zit de kerst dit jaar er niet in, omdat hij de kerst alleen moet vieren. Familie heeft hij niet meer. Door het jaar kan hij vluchten in zijn werk en de sombere dagen vergeten. 
Op een dag vroeg één van de collega´s: ‘Wat doe je met de kerstdagen?’ Hij antwoordde na een poosje: ‘Dat zou ik echt niet zo weten’, met een toon van: ‘Voor mij hoeft het niet!’ Innerlijk was zijn hartje wel kleiner dan hij dacht. De dagen gingen voorbij en zijn huis was weer niet versierd. 
Eerste kerstdag ging plotseling de bel. Hij deed de deur open en tot zijn verbazing stonden verschillende collega´s met hun kinderen op de stoep. Ze waren verkleed als engeltjes en zongen Stille nacht heilige nacht. Hij keek naar de kinderen en naar zijn collega´s en… tranen rolden over zijn wangen van blijdschap.
Kerstdag kan toch nog zo mooi en wonderlijk uitvallen.

Ruud Mahulete
maandag 15 december 2003


Download

Pagina terug