De Stiep Educatief


Donkere dagen

De donkere dagen voor…

Donkere dagen
15 NOV 2017

De donkere dagen voor…

Ik zal me even voorstellen: ik ben Tom Hospes, ben 31 jaar oud en woon in Eext. Ik ga elke maandag naar cursus sociale redzaamheid. Dat is altijd heel erg leuk en gezellig. Dat houdt in dat je van alles wat krijgt. Zo beginnen we altijd om half 5 met het eten, dat we krijgen van een cateringbedrijf. Dat is al heel erg gezellig. De groep is verdeeld in twee groepen. In de ene wordt lesgegeven door Miep en in de andere groep door Petra. Verder krijgen we Nederlands, rekenen, en nu zitten we dus achter de computer. En we gaan ook heel vaak behandelen wat er zoal in de wereld gebeurt. En we gaan ook twee keer per jaar uit eten, meestal voor de kerst en de laatste keer voor de zomervakantie. Daar sparen we elke week 1 € p.p. voor. Ik vind het altijd heel erg leuk en ben ook nog niet van plan om er af te gaan.
De groetjes van Tom

Het is weer november en dan ga je weer denken aan de feestdagen: sinterklaas, kerstdagen en oud en nieuw. Daar verheug ik me altijd weer op. De tijd rond kerst en oud en nieuw vind ik altijd wel een gezellige tijd. Eerst sinterklaas. Dan moet je altijd inkopen doen om cadeautjes te kopen. En een surprise met een gedicht maken. Na sinterklaas ga ik de kerstkaarten maken en versturen en zo een week voor kerst ga ik het in huis gezellig maken. 
En daar verheug ik me dit jaar extra op, want ik ben verhuisd naar een groter huis, dus ik heb al zin om een grote kerstboom te kopen en bedenk al waar hij het beste kan staan in de kamer. En ik heb een vitrinekast die ik helemaal in de sfeer van kerst inricht. En ik heb buiten voor het huis in de tuin ook nog een kerstboom en daar doe ik ook lichtjes in. En ik krijg elk jaar ook heel veel kerstkaarten die ik op ga hangen. En leuke ditjes en datjes kopen voor decoratie of voor in de kerstboom. En meestal op 1 van de kerstdagen ga ik samen met mijn ouders brunchen meestal bij mij, dan ga ik de tafel leuk dekken en heb lekkere broodjes en zo. 
Ik moet ook altijd werken met kerst. Ik werk in een Amerikaans grill-restaurant, genaamd ‘Ribhouse Texas’. Daar sta ik in de spoelkeuken. Maar daar is het ook altijd helemaal in de kerstsfeer. Dat begint meestal direct na sinterklaas, tot na kerst. Want met oud en nieuw zijn we gesloten! 
Ik vind een witte kerst wel leuk, maar ook onpraktisch. Want ik moet altijd op m’n scooter naar m’n werk. Dat is in Zeegse en daar is geen openbaar vervoer. En ik moet me dan ook heel erg dik aankleden en heb heel erg gauw koude handen. 
Dus als de feestdagen voorbij zijn mag het van mij wel weer zomer worden en na oud en nieuw ruim ik alles weer op en gaat het voor een jaar de zolder op! 
Dat zijn voor mij de donkere dagen voor… kerst!

Dit verhaal is geschreven door Tom Hospes

Download

Pagina terug