De Stiep Educatief


Donkere dagen

De donkere dagen van de winter

Donkere dagen
15 NOV 2017

De donkere dagen van de winter

Hoi, ik ben Marjan Darneviel en ik zit op de maandagavondcursus, bij Miep Koops in de klas. We beginnen elke maandag met een warme maaltijd. Daarna gaan we naar de klas. Daar doen we verschillende dingen, zoals rekenen en taal. Ook gaan we wel eens achter de computer. Iedereen werkt op zijn eigen tempo en niveau. We kregen de vraag of we een verhaal wilden schrijven over de donkere dagen in de winter. Nou, hier is het dan! Veel leesplezier toegewenst van Marjan Darneviel.

Het duurt niet lang meer en dan is het winter. Ik houd erg van de winter, want ik ben gek op sneeuw, ijs en kou. Heerlijk wandelen door droge vrieslucht met een lekker dik pak sneeuw dat onder je voeten knerpt en dat de omgeving een sprookjesachtig uiterlijk geeft. 
In de winter heb je ook weer de gezellige donkere avonden, zoals Sint-Maarten, allemaal opgewonden kinderen die door de straten dwalen met de meest prachtige lampions en de grappigste liedjes. 
Na Sint-Maarten komt sinterklaas al weer in ons landje aan. Met al zijn vrolijke pieten die de gekste dingen uithalen. Daarna gezellig voor de kachel allemaal je schoen zetten met een wortel en hooi voor het paard en een verlanglijstje en tekening voor sinterklaas en zijn pieten. En dan uit volle borst zingen van Zie ginds komt de stoomboot en Hoor, wie klopt daar kinderen.
En dan als 5 december weer geweest is, duurt het niet lang meer en dan krijgen we kerst al weer. Met mooie bomen, met ballen en lichtjes en kaarsjes op tafel en gezellig spelletjes doen met je familie en vrienden onder het genot van een kop heerlijke chocolade. En 's avonds ga je gezellig onder de kerstboom kerstliedjes zingen, zoals Stille nacht, heilige nacht en Jingle bells. 
Vlak na de kerst heb je oud en nieuw, ook weer een gezellig feest, dat je viert met familie en vrienden onder het genot van champagne en oliebollen. Om 12 uur zie je dan prachtig vuurwerk en de beste wensen van iedereen. Zo zie je maar weer: de winter met zijn lange donkere dagen is een gezellige en knusse tijd.

Marjan Darneviel

Download

Pagina terug