De Stiep Educatief


Weer en wind

Koude voeten en rode neuzen

Weer en wind
02 NOV 2017

Koude voeten en rode neuzen

De zon scheen heerlijk op die stralende tropische zomerdag. Het werd weer tijd om op de fiets te stappen en een lekker tochtje te maken. 
We besloten om langs de Nieuwe Vaart te beginnen. Daarna via het Waardeiland langs de Zijl. Aan het eind van de Zijl gekomen stalden we onze fietsen bij boer Van Schie en lieten ons overzetten naar de Kaagsociëteit. Een heerlijk restaurant met een prachtig uitzicht. We bestelden warme chocolademelk met appeltaart en slagroom. Tegen 1 uur bestelden we een lekkere kop tomatensoep met een heerlijke uitsmijter. 
Om drie uur besloten we terug te gaan. Nadat we waren overgevaren pakten we onze fietsen en gingen op weg. Halverwege de Zijl stond een patatkraam en we kochten een heerlijk romig ijsje. Terwijl we ons ijsje zaten op te eten genoten we van de zeilbootjes in de Zijl. 
Het begon langzaam maar zeker donker te worden dus stapten we gauw op de fiets om voor de bui thuis te zijn. Op het Waardeiland werd de lucht helemaal grauw en toen we op de Nieuwe Vaart waren aangekomen barstte de bui los. Het kwam met bakken uit de hemel en in een mum van tijd waren we tot ons ondergoed nat. Tot overmaat van ramp begon het ook nog te hagelen en kwam er een enorme wind opzetten. 
Gelukkig hadden we 't windje mee en waren we vlug thuis en het eerste wat we deden is met de thermometer onze temperatuur opmeten. Daar stonden we dan met onze koude voeten en rode neuzen we zouden toch geen verkoudheid hebben opgelopen? Dus besloten een warme douche te nemen en een lekkere whisky om vervolgens vroeg in bed te duiken. 
Ondanks het slechte einde was het toch een leuke dag.

Theo Kleer

Download

Pagina terug