De Stiep Educatief


Weer en wind

Herfst

Weer en wind
02 NOV 2017

Herfst

De zomer is nu bijna voorbij. Overal zie je al dat de bomen hun blaadjes laten vallen en je verneemt dat het al wat kouder gaat worden. 
Als je door het bos loopt kun je aan alles merken dat de herfst in aantocht is. Je ziet dat alle bomen gekleurde blaadjes krijgen en dat er bomen zijn die al bijna helemaal kaal zijn. Ook omdat het vroeger donker gaat worden, merk je dat de herfst in aantocht is. De lampen in de huizen gaan al weer wat sneller aan. Ook als de herfst echt begonnen is kun je aan alles merken dat de mensen vaker in hun huizen zijn. Als je in het bos loopt en het heeft net geregend, dan ruiken de bomen vaak heel erg lekker fris.
Ik zelf vind de herfst, samen met de lente, een van de mooiste jaargetijden. En weet je waarom? In de lente zie je dat alles weer gaat bloeien (dus er komen nieuwe blaadjes aan de bomen). En in de herfst zie je dat alle bomen hun blaadjes laten vallen. Ik vind dat de bomen er in de herfst er zo vrolijk uit zien, met al die gekleurde blaadjes. Ook vind ik het mooi als het heel erg hard gaat waaien of stormen. Dan zit ik lekker in huis TV te kijken en is het lekker warm in huis. Dan doe ik vaak kaarsjes aan en dan maak ik het lekker knus in huis. 
Dus ik kan van de herfst erg genieten. Ik hoop ook dat andere mensen er net zo van kunnen genieten als ik.

Ina Perdok, Basisgroep, Noorderpoortcollege Leek
2 september 2003

Download

Pagina terug