De Stiep Educatief


Tijdschriften

De Ton

Tijdschrift
27 APR 2021
De Ton

Ton, een getalenteerde doorzetter

In deze glossy speelt Ton Frederiks de hoofdrol. Hij is ex-laaggeletterde, oud-taalambassadeur en vertelt over zijn leven, hoe hij moeilijke situaties slim aanpakte. Lezen was voor Ton geen hobby, hij vond het moeilijk en had genoeg andere leuke dingen te doen. Voor vrienden en collega’s hield Ton verborgen dat hij niet goed kon lezen. Dat was niet altijd een gemakkelijke weg.
Ton wil zijn verhaal graag met anderen delen. Hij wil mensen moed inspreken en hen inspireren om ook hun talenten te gebruiken en het beste uit zichzelf te halen. Je hebt lezen en schrijven nodig.

Ook voor jou?

De Ton is voor beleidsmakers, buurtwerkers en andere professionals en vrijwilligers die te maken hebben met laaggeletterdheid, maar vooral voor de laaggeletterden zelf. Naast de hoofdpersoon Ton komen ook andere ervaringsdeskundigen aan het woord.

De Ton is voor alle niveaus. Moeilijke teksten worden gemakkelijker leesbaar voor beginnende lezers door de gemarkeerde woorden en bieden oriëntatie op de tekst voordat ze gaan lezen.
Meer didactische tips zijn te vinden in Aan de slag met De Ton.
Andere teksten zijn mee te lezen op Netnieuwsde gratis site met voorleeshulp en interactiemogelijkheden.
Tips voor werving en toeleiding staan in Over de drempel met De Ton.

De Ton - los tijdschrift    €4,50
10-100 ex.                        €4,00 per stuk
100-200 ex.                      €3,50 per stuk
200-300 ex.                      €3,00 per stuk
Meer dan 300 ex.             €2,00 per stuk 

Opmerking: Als je meerdere exemplaren bestelt via de bestelknop, zie je niet de kortingsprijs. Op de factuur houden we wel rekening met de korting.

Tip: Misschien kun je samen met een ander Taalhuis of andere bibliotheek of collega’s bestellen.