De Stiep Educatief


Methoden leesplezier

Snellezen met de vierkantjes

Methoden leesplezier
13 SEP 2017
Snellezen met de vierkantjes
Leesprogramma met werkwijzer en werkbladen voor beginnende volwassen lezers
Klik hier voor de informatiefolder in Acrobat Reader.

Klik hier voor de vierkantjes.

Veel cursisten in de Educatie geven als een van hun leerwensen aan dat ze de ondertiteling op tv willen kunnen lezen. In het cd-romprogramma Alfabeter Lezen is daarom naast de modulen uit de modulaire leerlijn voor Nederlands KSE-niveau 2 ook een module 'Ondertitels lezen' opgenomen. De belangrijkste leesstrategie die cursisten in Alfabeter Lezen aangeleerd krijgen bij het lezen van ondertitels, is het inzetten van voorinformatie. Deze strategie geldt voor een groot deel ook bij 'gewone' teksten. 

De vierkantjes van De Stiep Educatief zijn uitstekend geschikt om deze leesstrategie te oefenen en zo het vlotter zelf lezen onder de knie te krijgen. De serie bestaat uit korte en eenvoudige verhalen op Instroomniveau voor volwassenen met zeer weinig leeservaring. 

De thema's in de boekjes sluiten aan bij bijzondere gebeurtenissen in het leven van mensen. Door de informatie op het omslag en de sfeervolle illustraties kan de lezer al heel wat over het verhaal te weten komen voor hij daadwerkelijk begint te lezen. Bovendien bevatten de boekjes zo weinig tekst dat cursisten ze met de verworven snelleesvaardigheden het boek zomaar helemaal uit kunnen krijgen!

ISBN 90 71740 76 5
prijs € 27,50
Snellezen + 1 x 9 vierkantjes € 55,00
Snellezen + 5 x 9 vierkantjes € 166,00

Opmerking: Als je een set met 1 of 5 exemplaren bestelt via de bestelknop, zie je niet de kortingsprijs. Op de factuur houden we wel rekening met de korting.