De Stiep Educatief


Home

armelui.jpg
verweg.jpg
Ditispashetbegin.jpg
omslag Op reis En dan.jpg
Emma.jpg
Maghetietsjemeerzijn.jpg
Nogeenkeer.jpg
bosgraf.jpg
voorkant Erika.jpg.png
Inhetspoor.jpg
duifikhebje.jpg
Moeders_def.jpg
voorkantUEProod.jpg
voorkant Lekker soepje.jpg
voorkant Eet een boek.jpg
voorkant.jpg
Verleifd_omslag.jpg
« »

Welkom op onze website. Graag nodigen wij u uit een kijkje te nemen via de navigatieknoppen bovenin en links onder Ons Aanbod naar alle boeken en andere materialen. 

De Stiep Educatief is een uitgeverij voor weinig ervaren lezers. Bij ons vindt u een ruime keus aan lees- en lesmateriaal voor alle mensen die houden van makkelijke, leuke, spannende, ontroerende boeken.
 
We maken lezen aantrekkelijk door
  • eenvoudig te lezen boeken uit te geven
  • in veel verschillende genres
  • humor, spanning, geschiedenis, liefdes-, levens- en beeldverhalen
Wij wensen u veel leesplezier en een veel inspirerende momenten tijdens het lezen met deelnemers. 

De Dennis: een feestje

Trots presenteren we onze nieuwe glossy De Dennis. Taalheld 2023 Dennis Bos is er heel blij mee. Het tijdschrift laat zien hoe allerlei talenten van Dennis naar boven komen en hoe toegewijd hij is om werkgevers en organisaties te laten zien wat mensen met een tekort aan basisvaardigheden met wat hulp kunnen betekenen voor hun bedrijf.
Het hele proces van samen inhoud geven aan De Dennis is een feestje geweest.

De Dennis is voor taalambassadeurs, toeleiders, organisaties en bedrijven en gemeenten maar zeker ook voor aarzelende lezers. Daarom is het interview met de prinses mee te lezen met Netnieuws. De glossy bevat ook ondersteunende beelden, puzzels, een recept, tegeltjeswijsheid. Daarnaast bevat de glossy qr-codes naar filmpjes die veel informatie bevatten en helpen bij het lezen.
 
Lees meer. Op die pagina kunt u De Dennis ook bestellen.

Taalheldin Gea: Dit boek moest ik schrijven.

Gea Mulder, Taalambassadeur van ABC Drenthe, schreef eind vorig jaar het boek

Waarom ik, een verhaal over pesten. Het verhaal over Jasmijn werd een heftig verhaal, want pesten is heftig, wist Gea uit eigen ervaring. Ze kon uit veel situaties en herinneringen putten, maar het verhaal is geen autobiografie. Gea heeft een talent om te creëren, ook met taal. En dat is super knap als je 8 jaar geleden je aanmeldde voor een lees- en schrijfclub.

Gefeliciteerd Gea, Je hebt de moed gehad een heftig boek te schrijven en het thema pesten bespreekbaar te maken.Op 7 mei stond ambassadeur René Karst voor je deur om te vertellen dat je Taalheld van Drenthe bent geworden. Luister naar Gea

Waarom ik?

   

Jasmijn zit in de derde klas van het voortgezet onderwijs.
Vanaf de eerste klas wordt ze al gepest.
Waarom ik?, denkt ze als de pesters achter haar aan fietsen en haar van de fiets trekken.
De dag voor de vakantie zegt Kim dat ze helemaal niet mee wil doen met de pesters.
‘Kom’, zegt ze. ‘Dan gaan we lekker samen chillen in het bos.’
Dat klinkt Jasmijn heerlijk in de oren.
Maar dan loopt het verschrikkelijk mis.

Gea Mulder (links op de foto) is vroeger ook gepest. Daarom heeft ze dit verhaal bedacht en geschreven. Bregje van de Belt maakte de illustraties. Gea wil anderen laten zien hoe pesten een leven kan verwoesten. Het is een heftig verhaal over een sterke jonge vrouw, die haar leven weer oppakt met steun van haar ouders en vrienden.

In november verdiepten de taalambassadeurs in Drenthe zich in de rol van pesten.
Taalambassadeur Marchien: ‘Ik ken heel veel mensen die gepest zijn vroeger. Ik zelf ook als meisje. Pesten belemmert je in je ontwikkeling van zelfvertrouwen maar ook in het leren.’ Ook Taalheld van Nederland 2023 Dennis vertelt over gepest worden op school in het filmpje van de Taalheldenprijs. klik hier

Meer lezen over de dag met de Taalambassadeurs? Klik hier.
Bestellen?

Wil je zelf een ervaring delen?

Bel met telefoonnummer 0900-0101 van Slachtofferhulp Nederland. Zij zeggen: Je mag ons je verhaal vertellen. Ook anoniem. Samen kijken we wat je nu nodig hebt. Je bent niet alleen: wij helpen je verder.

Lekker meeleven met een podcast

We hebben podcasts bij verschillende boeken. Op 4 mei is er elk jaar veel aandacht om de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog te herdenken. Op 5 mei vieren we  onze vrijheid. 
Luister naar het verhaal van van Jans en Martha die in de oorlog proberen samen hun leven te leiden. Het hele verhaal kun je lezen in Mijn hart, voor altijd van jou.

Of luister naar een van de andere verhalen.
Uit De mooiste kus het verhaal van Kees Venema over die kus.
Uit Dromen, durven, doen
het verhaal van Piet die zijn vader moest helpen in het bedrijf en het verhaal van het meisje Tjakkie dat niet verder mocht leren als dochter van een arbeider.

Twee nieuwe podcasts gemaakt bij de presentatie van het boek Sam, geschreven en geïllustreerd door leerlingen van Praktijkschool De Esborg.

Luister hier naar de podcast.  In gesprek met de leerlingen tijdens de feestelijke presentatie van het boek. Luister naar Dita, de docent over hoe Sam tot stand is gekomen.Luister ook naar de podcast bij Mijn eerste liefde die de inspiratie vormde voor het verhaal van Sam.

Vloeiend meelezen met Netnieuws 

Op Netnieuws staan ook allerlei verhalen met opdrachten. Deelnemers aan taalactiviteiten kunnen meelezen met de teksten en je kunt samen de tekst en de opdrachten bespreken.
Login bij Netnieuws. Je kunt je gratis registreren als je nog nooit hebt ingelogd. Je krijgt dan een mail met een bevestiging. Kies de rubriek Boek en vind alle verhalen. Onder andere de verhalen uit Blaffende agent en andere bijzondere verhalen. Kies daarvoor de rubriek Anders.



 

Mijn hart, voor altijd van jou

Historische verhalen
01 MEI 2020
Mijn hart, voor altijd van jou
Martha en Jans wonen in Drenthe. 
Op de kermis in 1937 worden ze verliefd op elkaar.
Vanaf het begin voelen ze dat deze liefde voor altijd is.
Jans moet in dienst. Ze missen elkaar en schrijven veel brieven.
Mijn hart is vooral altijd van jou, schrijven ze naar elkaar.
Dan gebeurt wat het jonge stel niet heeft verwacht.
Duitsland valt op 10 mei 1940 Nederland aan.
Het is oorlog. 

Jans en Martha proberen samen hun leven te leiden. Maar de oorlog maakt dat niet gemakkelijk. Jans komt in het verzet terecht.
'Dit werk moet gedaan worden', zegt hij.

Lees het verhaal over de liefde van Jans en Martha.
En wat de oorlog doet met hun leven.

Lees mee over Jans en Martha
Gebruik de vragen op de werkbladen om met cursisten in gesprek te komen over het verhaal.

Podcast
Wil je samen met de cursisten het boek alvast voorbereiden? Dat kan met de podcast Mijn hart, voor altijd van jou.
Alie, de dochter van Jans en Martha vertelt over haar ouders en hoe ze het verhaal over haar vader heeft leren kennen uit de brieven die haar ouders elkaar hebben geschreven voor en in de oorlog. Twee taalambassadeurs geven hun mening over het boek. Daarna volgt een sfeerbeeld van het verhaal en tot slot Ria, die het verhaal schreef. 
Met dank aan Willemijn Hofman en Willem van den Top voor de stemproducties en het geluid.

Dit boek is tot stand gekomen in samenwerking met het Bondgenootschap voor een Geletterd Drenthe. Luister naar Eric van Oosterhout, voorzitter van het Bondgenootschap. 

Lees hier een artikel over het oorspronkelijke boek Jouw hart sta ik nooit meer af en over de bewerkte versie Mijn hart, voor altijd van jou.



We stimuleren volwassenen tot leesplezier.

Want alleen als lezen leuk is, wil je meer lezen.

Elke meter maakt je beter!


Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Schrijf je hier in