De Stiep Educatief


Home

armelui.jpg
verweg.jpg
De laatste hand.jpg
Ditispashetbegin.jpg
omslag Op reis En dan.jpg
Emma.jpg
Heldin2017.jpg
Maghetietsjemeerzijn.jpg
mooistekus.jpg
Nogeenkeer.jpg
schaduw.jpg
Boekjetoekomst.jpg
bosgraf.jpg
degeur.jpg
voorkant Erika.jpg.png
duifikhebje.jpg
voorkant Lekker soepje.jpg
voorkant Eet een boek.jpg
« »

Welkom op onze website. Graag nodigen wij u uit een kijkje te nemen via de navigatieknoppen bovenin en links onder Ons Aanbod naar alle boeken en andere materialen. 

De Stiep Educatief is een uitgeverij voor weinig ervaren lezers. Bij ons vindt u een ruime keus aan lees- en lesmateriaal voor alle mensen die houden van makkelijke, leuke, spannende, ontroerende boeken.
 
We maken lezen aantrekkelijk door
  • eenvoudig te lezen boeken uit te geven
  • in veel verschillende genres
  • humor, spanning, geschiedenis, liefdes-, levens- en beeldverhalen
Wij wensen u veel leesplezier en een veel inspirerende momenten tijdens het lezen met deelnemers.
 

We hebben ze weer: de zomerpuzzels!

‘Toch bestellingen voor zomerpuzzels’, riepen we uit. 'Dat is fijn.'
Daarom ook dit jaar een zomerpuzzelboek om iets te doen aan de zomerdip.

Als deelnemers wekenlang niet met taal bezig zijn, merk je dat na de zomervakantie. En zeker als er nog een aantal maanden corona-stilte aan vooraf is gegaan. Een dubbele dip dus: De coronadip en de zomerdip! 
Ook dit jaar een kleine bijdrage aan het bestrijden van deze dip in de vorm van puzzels om deelnemers aan lees- en schrijfactiviteiten uit te dagen.

Geef uw deelnemers een puzzelboekje mee voor in de zomervakantie. Zo zijn ze ook zonder dat er les is, creatief bezig met taal en onderhouden ze hun woordenschat. Het boekje is een verzameling van afwisselende puzzels qua inhoud en moeilijkheidsgraad met een zomers karakter. Het wordt uitgegeven op handig A5-formaat zodat het makkelijk mee kan in de tas of verstuurd in een envelop.

Bestel nu dit speciale Zomerpuzzelboek via 
bestel@stiep-educatief.nl

Per stuk kosten ze € 3,-
€ 27,50 voor 10 puzzelboekjes
€ 50, – voor 20 puzzelboekjes
€ 100, – voor 50 puzzelboekjes
100 of meer - € 1,75 per  stuk.
De prijzen zijn exclusief verzend- en administratiekosten.

 
 

En wat dacht u van een mooi leesboek?

 In tijden van corona hebben we gemerkt hoe belangrijk het is om goede buren te hebben. Lees over Greet en haar buren in Een goede buur.

Uit de recensie van de bibliotheken.
Een eenvoudig verhaal om volwassenen met weinig leeservaring plezier in lezen te geven. Geen onnatuurlijk taalgebruik ondanks de vereenvoudiging: wel korte zinnen die vaak op een nieuwe regel beginnen, maar niet te veel korte woorden. De herkenbare situatie is belangrijk voor de betrokkenheid en stimuleert het lezen.
  Daarom nu de kans om dit boekje dat in dezelfde envelop past als de zomerpuzzels te bestellen

met 15 % korting voor 7 euro per stuk.
Dit aanbod geldt de hele zomervakantie.
(tot 1 september)

In september lanceren we een nieuw boek uit dezelfde reeks: Rik. Ook in dit boek spelen de buren een belangrijke rol. U kunt het al bekijken en bestellen op de website.

Liefde in lastige tijden

Jullie deelnemers hebben lange tijd ontmoetingen met elkaar moeten missen. In de afgelopen maanden merkten we hoe belangrijk contacten voor je zijn. Ook in Mijn hart voor altijd van jou, missen de twee hoofdpersonen elkaar. Alleen is het niet de corona, maar de oorlog waardoor ze niet bij elkaar kunnen zijn.

Mijn hart, voor altijd van jou

Martha en Jans wonen in Drenthe.
Op de kermis in 1937 worden ze verliefd op elkaar.
Vanaf het begin voelen ze dat deze liefde voor altijd is. Jans moet in dienst. Ze missen elkaar en schrijven veel brieven.
Mijn hart is vooral altijd van jou, schrijven ze naar elkaar. Dan gebeurt wat het jonge stel niet heeft verwacht. Duitsland valt op 10 mei 1940 Nederland aan. Het is oorlog.

Jans en Martha proberen samen hun leven te leiden. Maar de oorlog maakt dat niet gemakkelijk. Jans komt in het verzet terecht. 'Dit werk moet gedaan worden', zegt hij.
 

Lees mee en praat over Jans en Martha

Lees het verhaal over de liefde van Jans en Martha. En wat de oorlog doet met hun leven. Luister naar de podcast en bespreek de werkbladen die we gemaakt hebben om met cursisten in gesprek te komen over het verhaal. Deze werkbladen kun je gratis downloaden.

1 boekje kost € 8,50 per stuk; 10 of meer exemplaren zijn € 7,50 per stuk (exclusief verzendkosten).

Stuur je bestelling met het gewenste aantal en de titels + de adressen van de deelnemers via het bestelformulier op de website of de mail, dan sturen wij het gewenste aantal rechtstreeks naar hen toe.
Qua porto berekenen we wat het kost om de hele bestelling te versturen. Als het meer kost om de losse exemplaren te versturen, nemen wij dat deel voor onze rekening.


 

De Erika

Tijdschrift
25 MEI 2019
De Erika

Erika Companje is ex-laaggeletterde en taalambassadeur. Haar dochter Dianne werkt voor Taalpunten, haar dochter Kim werkt aan een app over je eigen mogelijkheden ontdekken. Samen vechten ze voor en met laaggeletterden. Voor begrip, voor hulp. De kans krijgen om te worden wie je bent. Minder mensen laaggeletterd: daar gaat het Erika om. Lees hier een bericht in de krant. 

De  Erika is voor beleidsmakers, professionals en vrijwilligers die te maken hebben met laaggeletterdheid, maar vooral voor laaggeletterden zelf. Hoofdpersoon in dit magazine is Erika, taalambassadeur met een groot creatief talent.

De teksten in De Erika zijn geschreven op niveau A2-B1. In de teksten gebruiken we soms een andere kleur om tekst te markeren die gemakkelijk leesbaar is voor beginnende lezers. Zij kunnen de gehele tekst lezen met een begeleider of een gevorderde deelnemer en dan zelf de gekleurde woorden voor hun rekening nemen. 

In andere teksten geven vetgedrukte woorden de essentie van de tekst weer. Deze woorden kunnen gebruikt worden voor de oriëntatie op de tekst voordat ze gaan lezen. Bij deze manier van werken horen vragen als: ‘Wat weet je al van …?’ ‘Ken je dit woord?’ 

Andere teksten zijn mee te lezen op Netnieuws.
Meer didactische tips in Aan de slag met De Erika.
Tips voor toeleiders in Over de drempel met De Erika.
 
De Erika - los tijdschrift     € 4,50
10-100                €4,00 per stuk
100-200              €3,50 
200-300              €3,00 
Meer dan 300     €2,00 per stuk 

Opmerking: Als je meerdere exemplaren bestelt via de bestelknop, zie je niet de kortingsprijs. Op de factuur houden we wel rekening met de korting.

Tip: Misschien kun je samen met een ander Taalhuis of andere bibliotheek of collega’s bestellen.


We stimuleren volwassenen tot leesplezier.

Want alleen als lezen leuk is, wil je meer lezen.

Elke meter maakt je beter!


Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Schrijf je hier in